Greška prilikom rada sa formularom

Reference num. 6846 Views: 2979
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Ukoliko ste prilikom potpisivanja naloga ili paketa u Hal E-Bank aplikaciji dobili poruke Greška prilikom rada sa formularom i zatim Potpisivanje svih dokumenata nije uspelo ili je opozvano, potrebno je proveriti:

1

Da li je pokrenuta aplikacija Nexus Personal

U donjem desnom uglu ekrana, kada kliknete na strelicu pored sata i datuma potrebno je da bude vidljiva plavo-bela ili crveno-bela ikonica.

Ukoliko nemate opisanu ikonicu, porebno je da kliknete na Start (prvo dugme u donjem levom uglu ekrana) i na tastaturi ukucate „nexus“.
U rezulltatima pretrage pojaviće se Nexus Personal Security Client, kliknite na njega kako biste ga pokrenuli i zatim pokušajte da ponovo potpišete nalog.

2

Ako je Nexus Personal pokrenut, da li je ispravno očitan sertifikat

Ukoliko kada otvorite Nexus u belom polju ne piše „Electronic ID“, potrebno je da zatvorite Hal E-Bank aplikaciju i izvadite pa vratite karticu/USB ključ. Ako se u Nexusu pojavila stavka „Electronic ID“, možete pokrenuti Hal E-Bank i pokušati da potpišete nalog.

U slučaju da ni nakon ovih koraka ne možete da izvršite potpisivanje naloga, kontaktirajte nas na helpdesk@halcom.rs ili 011/3032-432.